Het Project
In 2022 kwam The Alesund Projects Part A (TAPPA) voort uit een bijeenkomst in Alesund, Noorwegen, waar vertegenwoordigers van alle EU-lidstaten bijeenkwamen voor een workshop georganiseerd door de Erasmus+ organisatie. Het doel was om de deelnemers te informeren over het navigeren door Erasmus+-aanvragen, projectvereisten, consortiumvorming en het schrijven van voorstellen (TCA, Training and Cooperation Activity).
Tijdens dit evenement kruisten de paden van drie partners en later werd de 1801 Education Advisory Foundation uitgenodigd vanwege hun expertise op het gebied van het ontwerpen van educatief materiaal. TAPPA wil docenten uitrusten met curriculumpakketten die zijn afgestemd op leerlingen van 1 tot 6 jaar, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG's).
Via ons online platform met boeiende en praktische workshops streven we ernaar docenten in heel Europa te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alle leerlingen vanaf jonge leeftijd duurzaam leren omgaan met onze planeet. We hebben veel enthousiasme gestoken in het opzetten van dit platform en hopen dat talloze docenten en hun studenten zullen genieten van de ervaring van zowel het lesgeven als het deelnemen aan deze lessen.
Suggesties voor workshops en activiteiten kunt u mailen waarna wij beoordelen of deze op de website worden geplaatst.
Wij hebben tijdens onze projectduur onze CO2 voetafdruk verkleind door het planten van 35 bomen in het Energy Challenges bos door de stichting Treemendo. Dit zorgt ervoor dat er 3,5 ton Co2 in de komende 50 jaar kan worden opgeslagen.
Wat is Erasmus+?
Erasmus+ is het EU-programma ter ondersteuning van onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa.
Het heeft een geschat budget van € 26,2 miljard. Dit is bijna het dubbele van de financiering vergeleken met het voorgaande programma (2014-2020).
Het programma 2021-2027 legt sterke nadruk op sociale inclusie, de groene en digitale transities, en het bevorderen van de deelname van jongeren aan het democratische leven.
Het ondersteunt prioriteiten en activiteiten die zijn uiteengezet in de Europese onderwijsruimte, het actieplan voor digitaal onderwijs en de Europese vaardighedenagenda. Het programma ondersteunt ook de Europese pijler van sociale rechten. Het implementeert de EU-jeugdstrategie 2019-2027 en het programma ontwikkelt de Europese dimensie in de sport.